(+46) 70 64 66 804 info@sandbergsresor.se Kontakta ossBoka nu

Logga in

Inblick i Vietnam

Det bästa av kultur och historia i ett varmt och vänligt land

0
Resans pris
Resans pris
Resan är ännu inte öppen för bokning.

Fortsätt bokningen

Spara som favorit

För att lägga till ett objekt till Favoriter behövs ett konto

465


 • Bästa pris
 • Omsorgsfullt planerade program
 • Det mesta ingår


Frågor?

Tveka inte att ringa oss eller att skicka e-post om det är något du undrar över.

(+46) 70 64 66 804

info@sandbergsresor.se

10 dagar
Stockholm
Hanoi Halong Bay Hoi An Ho Chi Minh-staden (Saigon)

OBS! Resan är planeras att genomföras i november 2022 och/eller i februari/mars 2023. Den är ännu inte öppen för bokningar. Skicka oss en intresseanmälan så underrättar vi dig när resam öppnar för bokningar och om resans pris och definitiva resdatum.  Avresor från både Stockholm och Köpenhamn.

Följ med på en resa till Vietnams tre allra mest självklara resmål – Hanoi, Hoi An och Ho Chi Minh-staden (Saigon)! Det här är en resa för dig som inte har alltför mycket tid att avsätta, vill få mycket resa för pengarna, men samtidigt göra en djupdykning i Vietnams historia, kultur och samhällsförhållanden, samt få uppleva landets mest intressanta miljöer!

Vi kryssar bland Halong Bays spektakulära bergsformationer. I cyclos, vietnamesiska cykelrikshor, tar vi oss fram längs den anrika huvudstaden Hanois pittoreska och livaktiga köpmansgator för att fortsätta genom de franska kvarteren. I det multimysiga Hoi An, som de allra flesta brukar bli smått förälskade i, tar vi in den tropiska handelsstadens speciella kutlur, men har också en helt egen dag för egna strövtåg, cykelturer eller strandbesök. Därefter fortsätter vi söderut till metropolen Saigon (Ho Chi Minh-staden) som präglas av kinesisk kommers, fransk kultur och amerikanskt inflytande. Vi studerar Vietnams utveckling i krig och fred, och njuter av landets läckra matkultur. Våra vietnamesiska höjdpunkter bjuder som sagt på de största upplevelserna på bäst utnyttjad tid och till bästa pris.

Resans program
Klicka på dag-för-dag-rubrikerna nedan för att läsa hela programmet!

Dag 1Avresa från Stockholm Arlanda

Avresa från Stockholm Arlanda mot Vietnams huvudstad Hanoi.

Dag 2Ankomst Hanoi, Hoan Kiem-sjön, Ngoc Son-templet, cyclotur i Gamla stan, vattendocksteater, välkomstmiddag

Tran Quoc-pagoden Hanoi Vietnam

Ankomst till Hanoi. Vietnams huvudstad ligger i Röda flodens bördiga och folkrika delta och har cirka åtta miljoner invånare. Här har Vietnams huvudstad legat i nästan tusen år. Hanoi besattes av fransmännen på 1880-talet och bombades av amerikanarna under Vietnamkriget.

Hoan Kiem-sjön blomma Hanoi Vietnam

Vi åker på en cyclotur genom de kulturminnesmärkta kvarteren i Hanois gamla delar. Promenad till Hoan Kiem-sjön – Sjön för återlämnandet av svärdet – där enligt legenden en sköldpadda vakar över ett magiskt svärd. Med svärdet kan man besegra vilken fiende som helst och sköldpaddan lär lämna ut det vid behov. Där på en liten ö besöker vi Ngoc Son-templet. Vi passar också på att se traditionell vattendockteater med stora trädockor som sveps fram på en stor inomhusbassäng. Teaterformen har mycket gamla anor och kommer från risodlingsområdena i Röda flodens delta. Välkomstmiddag.

Dag 3Hanoi, Ho Chi Minh-komplexet vid Ba Dinh-torget, Enpelarpagoden, Litteraturtemplet, Hoa Lu-fängelset

Ho Chi Minhs mausoleum moln Hanoi Vietnam

Vi börjar med en rundtur i Hanois mer fashionabla delar som är en del av de ”franska kvarteren”. Här ligger idag många ambassader i de gamla eleganta villorna. Strax intill finns Ho Chi Minhs mausoleum, Presidentpalatset, Ho Chi Minhs stolphus och Enpelarpagoden som man kan bese allihop med en enkel promenad.

Hanoi Hilton Hoa Lu-fängelset Hanoi Vietnam

Buss till Litteraturtemplet som anses vara ett av Asiens äldsta universitet med en tusenårig historia. Vi äter lunchrestaurangskolan KOTO strax intill som frekventerats av både presidenter och statsministrar. Efter lunch gör vi ett besök på ”Hanoi Hilton”, inte hotellet då, utan det som var Hanois tidigare stadsfängelse och där amerikanska flygare placerades under kriget. Lite rast och vila (eller shopping) innan vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 4Hanoi, buss till Halong City, kryssning med övernattning i Halong Bay

Båt i rosa skymning Halong Bay Vietnam

Efter frukost åker vi ut mot kusten till det kryssningsfartyg som ska ta oss ut på Halongbuktens djupa vatten. Ombord serveras vi lunch med bland annat fräscha skaldjur och andra rätter på vita dukar. Allt medan landskapet bestående av de mest enastående och märkliga bergsformationer passerar revy utanför våra fönster. Drakar, tuppar som slåss, sköldpaddor och till och med General de Gaulles näsa! Vi gör strandhugg och besöker en av de många grottor som regn och hav under årtusenden skapat inuti många av bergsformationerna. Vi äter middag och övernattar ombord.

Dag 5Halong Bay, återfärd till hamnen i Halong City, buss till Haiphongs flygplats, flyg till Danang, buss till Hoi An, stadspromenad i Hoi Ans gamla stad

Hoi An gata Vietnam

Efter några morgonaktiviteter och brunch återvänder vi till hamnen för transport till Haiphons flygplats. Där stiger vi på vårt flyg som tar oss till Danang i centrala Vietnam. Slutligen fortsätter vi ca 40 minuter med buss innan vi når Hoi An.

Hoi An hörde under 16- och 1700-talen tillsammans med Malacka och Macao till de viktigaste ostasiatiska handelsstäderna. Mycket av arkitektur och atmosfär från den lilla stadens storhetsdagar lever fortfarande kvar.

Kulörta lyktor Hoi An Vietnam

Hoi An är idag en bedårande pärla där besökaren gärna dröjer sig kvar för att koppla av, äta eller bara ta en kopp vietnamesiskt kaffe på någon mysig restaurang.  Shoppa eller sy upp kläder i siden eller andra material hos någon av stans många skräddare är också en populär aktivitet, skräddarna syr över natten. Vi promenerar genom Gamla stan, besöker ett välbevarat köpmanshus, den täckta Japanska bron och den lokala marknaden. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 6Hoi An, ledig dag

Strand Danang Hoi An Vietnam

Hela dagen är ledig för egna utflykter, upptäckter och avkoppling. Hoi An erbjuder många möjligheter både för den som vill vara aktiv och upptäcka omgivningarna och tillvaron på den vietnamesiska landsbygden, och för den som vill relaxa vid poolen eller hitta ett café eller en vinbar där man kan koppla av och se det makliga stadslivet flyta förbi.

Det finns konstgallerier, boutiqer, och mängder av affärer att utforska. Man kan göra en utflykt på floden eller ta sig till sandstränderna vid havet. Utbudet av restauranger för lunch och middag är stort, och all världens kök är representerade.

Dag 7Hoi An, buss till Danangs flygplats, flyg till Ho Chi Minh-staden (Saigon), stadspromenad längs Dong Khoi-gatan

drakbro Danang Vietnam

Vi lämnar Hoi An på morgonen. Vår buss tar oss tillbaka till Danang. Där stannar vi till vid China Beach, känd från den amerikanska truppernas ”R&R – relax and recreation” under kriget. Danang var en betydande amerikansk militärbas. Vi tittar också in på det lilla Chammuséet. Museet har en liten samling av skulpturer och andra artefakter från det antika och gåtfulla kungariket Champa. Champa nådde sin höjdpunkt under svensk vikingatid och dominerade det som idag är mellersta och södra Vietnam från 100-talet e Kr ända fram till 1600-talet. I likhet med khmererna i Kambodja uppförde Champa magnifika tempel i djungeln. 

Stadshuset Saigon skyming Vietnam

Därefter flyger vi söderut till Ho Chi Minh-staden, en stad som de flesta fortfarande kallar för Saigon och som under 1954-1975 var Sydvietnams huvudstad. Vår buss och saigonesiske lokalguide möter på flygplatsen och tar oss in till den mycket franskinfluerade stadskärnan. Vi börjar med en kort promenad längs fashionabla Dong Khoi-gatan, en gång känd som Rue Catinat. Vi passerar Notre Damekatedralen, Postkontoret (vars stålkonstruktion är ritad av Gustave Eiffel), Hotel Continental och Stadshuset (byggt av fransmännen med Paris stadshus som förebild). 

Dag 8Saigon, Cu Chi-tunnlarna, fd presidentpalatset, Krigsminnesmuseet, Rex Hotel

Cu Chi-tunnlarna ingång Saigon Vietnam

Dagens program har till stora delar Vietnamkriget som tema. Vi börjar med att åka sex mil nordväst om Saigon, till Cu Chi-distriktet. Där får vi se ingången till ett av de många sofistikerade och omfattande handgrävda tunnelsystem i flera nivåer som FNL-gerillan grävde och framgångsrikt använde sig av under Vietnamkriget (eller amerikanska kriget om man frågar en vietnames). Tunnlarna användes som gömställen, vapengömmor, logi, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder. Tunnlarna i Cu Chi var som mest 250 km. De började faktiskt byggas ut redan under 1948 under befrielsekriget mot fransmännen. 

Vi äter lunch i Cu Chi vid Saigonfloden. Åter tillbaka i Saigon besöker vi en av de mest ikoniska platserna från kriget, det fd Presidentpalatset, en dröm för beundrare av design och arkitektur från 1960-talet. Palatset är nästan intakt bevarat som det såg ut på förmiddagen den 30 april 1975. Då forcerade två nordvietnamesiska stridsvagnar grindarna och Republiken Sydvietnam upphörde att existera. Därefter åker vi vidare till War Remembrance Museum (Krigsminnesmuséet) som av många anses vara det museum som bäst sammanfattar de svåra krigsåren.

Takterrass Rex Hotel Saigon Vietnam

På kvällen slår vi oss samman för ett besök på den mest berömda av Saigons många takterrassbarer – Rex Hotels. Här höll den amerikanska militära presstjänsten sina briefingar under kriget. Pga att den bild som gavs inte alltid stämde väl överens med verkligheten – ”fake news” har alltid förekommt – fick de beteckningen ”The Five O’clock Follies”.

Dag 9Saigon, ledig dag, på kvällen transfer till flygplatsen för hemresa

Lyxbilar utanför Hotel Continental Saigon

Förmiddagen är ledig för möjligheter att undersöka det kosmopolitiska Saigon på egen hand. Sen eftermiddag tar vår buss ut till flygplatsen för nattflyg åter till Sverige. 

Dag 10Hemkomst till Sverige

Återkomst till Sverige tidig morgon.

Om resan

Plats för avresa & hemkomst:

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) (Google Map)

I resans pris ingår:

 • Internationellt flyg från Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Hanoi Noi Bai Airport (HAN). Hemresa från Ho Chi Minh City Tan Son Nhut Airport (SGN). Måltider ombord.
 • Regionalt flyg Haiphong Airport (HPH) - Ho Chi Minh City Tan Son Nhat Airport (SGN).
 • Transporter enligt program i luftkonditionerad buss.
 • Alla entréavgifter för utfärder och besök för program enligt nedan.
 • Boende på hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum, inklusive frukost varje dag.
 • Måltider: XXX luncher och XXX middagar exklusive måltidsdryck.
 • Buteljerat dricksvatten ombord på bussen varje dag.
 • Informationspaket från Sandbergs Resor Historia & kultur med praktisk information, kunskapsblad och kartor.
 • Visum till Vietnam.
 • All dricks till lokalguider, chaufförer, för övriga transporter och bagagehantering.
 • Engelsktalande lokalguide som medverkar på varje resmål.
 • Svensk färdledare och expertguide från Sandbergs Resor Historia & Kultur som möter på flygplatsen i Hanoi och leder hela resan.

I resans pris ingår inte

 • Anslutningsflyg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Måltidsdryck
Resväg

Bilder
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Du kan ta reda på mer om vilka cookies vi använder eller stänga av dem i privacy settings.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR