(+46) 70 64 66 804 info@sandbergsresor.se Kontakta oss Boka nu
Sandbergs Resor Historia & Kultur

London Knitting & Stitching Show

0
Resans pris
Från19 450 SEK
Boka resan
Fråga om resan
Fullständigt namn*
E-postadress*
Din förfrågan*
* Jag godkänner användarvillkoren och policy för personuppgifter.
Var vänlig godkänn alla villkor innan du går vidare till nästa steg
2024-10-11
Enkelrumstillägg: 6 000 SEK per rum
*Var vänlig fyll i alla obligatoriska fält innan du kan gå vidare till nästa steg.

Fortsätt bokningen

Spara som favorit

För att lägga till ett objekt till Favoriter behövs ett konto

1279

 • Bästa pris
 • Omsorgsfullt planerade program
 • Det mesta ingår


Frågor?

Tveka inte att ringa oss eller att skicka e-post om det är något du undrar över.

(+46) 70 64 66 804

info@sandbergsresor.se

Nyhetsbrev

7 dagar (Resdatum: 2024-10-11)
StockholmKöpenhamn
London

The Knitting and Stitching Show i London är en riktigt stor upplevelse för den textilintresserade. Mässan är en sprudlande mötesplats för textilentusiaster av alla de slag; entusiastiska nybörjare och professionella utövare, lärare och elever, erkända konstnärer och lokala förmågor. Hela mässan sjuder av liv och rörelse och här presenteras allt vad garn, stickor, nålar, tråd och tyg handlar om. Textilhantverkare och textilkonstnärer ställer ut sina alster, det säljs redskap och material som inte går att hitta någon annanstans, man får se modevisningar och delta i workshops. Vi ägnar en hel dag åt The Knitting and Stitching Show. Och vi har planerat programmet så att den som vill kan återvända för ytterligare en heldag på mässan.

Men vi planerar även för andra textila äventyr. Vi ska se textilsamlingarna på Victoria and Albert Museum och besöka museets textilmagasin, träffa representanter för Fine Cell Work som lär fängelsekunder att brodera, en syssla som rymmer såväl en ekonomisk som en social dimension. En dag deltar vi i en workshop i guldbroderi som leds av Eva-Lotta Hansson. Eva-Lotta bor i London, har en avancerad engelsk broderiutbildning och behärskar de flesta tekniker. Programmet ger också utrymme för egna aktiviteter och strövtåg. Inför resan håller vi ögon och öron öppna för annat i textilväg som kan dyka upp och som vi förhoppningsvis kan få plats med i programmet. Programmet är planerat av Kerstin Andersson som leder resan.

London Knitting & Stitching Show går av stapeln 10 – 13 oktober 2024. Kontakta oss via formuläret till höger för att boka resan eller anmäla ditt intresse. 

Resans program
Klicka på dag-för-dag-rubrikerna nedan för att läsa hela programmet!

Dag 1Avresa från Stockholm Arlanda, ankomst London Heathrow, incheckning på hotellet, informationsmöte, välkomstmiddag.

Avresa med SAS-flyg Stockholm-London kl 11.15-12.50 och Köpenhamn-London kl 11.15-13.05 . Kerstin Andersson möter på London Heathrow flygplats. Buss in till hotellet i centrala London. Incheckning på hotellet som ligger i Kensington, nära Kensington Gardens, med Gloucester Road som närmaste tinnelbanestation. Framåt kvällen samling för information om resans program och några tips om vad man som textilintresserad kan göra under den programfria tiden. Välkomstmiddag.

Dag 2Frukost på hotellet, VIctoria & Albert Museum, ledig tid alt British Museum, middag på egen hand.

Frukost på hotellet. När vi är i London vill vi naturligtvis inte missa museerna och vi börjar resan med ett av de absolut bästa – Victoria and Albert Museum (V&A)  som rymmer en mycket rik samling textilier. Vilka utställningar som är aktuella när vi befinner oss i London informerar vi om här när utställningarna har annonserats. En aktuell utställning kommer att presenteras för oss av en representant från V&A. På V&A finns en bra servering där var och en kan välja att inta sin lunch. Efter lunchen kommer Kerstin Andersson att visa V&A:s kinesiska avdelning för dem som är intresserade.

I övrigt är eftermiddagen programfri för att ge alla en chans att i egen takt se så mycket som möjligt av museets enorma samlingar. Vi kommer naturligtvis att hålla ögon och öron öppna för vilka textila begivenheter i övrigt som bjuds i London medan vi är där. Skulle inget nytt dyka upp kan vi under eftermiddagen eventuellt göra ett besök på British Museum som har mycket att erbjuda även när det gäller textil. I och med att det i resans pris ingår ett 7-dagars Travel Card (zon 1-3) kommer vi lätt och billigt att kunna ta oss runt i London.

Vi har valt att inte inkludera någon gemensam middag denna kväll. De som vill äta middag tillsammans kan göra sällskap med Kerstin Andersson. (Detta gäller samtliga kvällar då ingen arrangerad middag ingår).

Dag 3Frukost, workshop i guldbroderi med Eva-Lotta Hansson, Fine Cell Work, middag på egen hand.

Frukost på hotellet. Vi börjar dagens program med att ta tunnelbanan ut i förorterna för en workshop i guldbroderi som leds av den svenska brodösen Eva-Lotta Hansson. Eva-Lotta Hansson bor och verkar i London och har 27 års erfarenhet inom undervisning i broderi. Hon är utbildad vid Beklädnadsteknisk linje i Sverige och vid Royal School of Needelwork (RSN) i London. Under utbildningen i London lärde hon sig 48 olika broderitekniker från olika delar av världen. Efter avslutade studier anställdes hon av RSN och arbetade där i mer än sju år med beställningsarbeten, undervisning och slutligen som studierektor. Eva-Lotta startade sedan egen firma och åtog sig beställningsarbeten samtidigt som hon fortsatte att undervisa vid RSN, men även vid Sätergläntan, på hantverksmässor och för privata grupper och individer i flera länder. Under fem år ansvarade hon för inventeringen av en samling på drygt 15 000 textila föremål, vilket också innebar många utställningar. Eva-Lottas egna broderier har ställts ut på utställningar runt om i världen under de senaste 30 åren. 2008 gjorde hon sig känd som medförfattare till praktverket ”Goodhart Samplers”. Vår workshop i guldbroderi hålls under förmiddagen fram till lunch. Eva-Lotta har sett till att vi får hålla till i en kyrkolokal som även hyser ”Museum of the book”, en intressant samling av biblar och andra religiösa böcker som är vackert utsmyckade, även med guld och broderier.

Efter gemensam lunch fortsätter vårt program i samma lokal med ett besök av representanter från Fine Cell Work som är en ideell förening som utbildar fängelsekunder i broderi. Verksamheten startades av Lady Anne Tree som under 1960-talet tillsammans med att två långtidsdömda fångar arbetade med avancerade broderier som senare såldes som samlarobjekt i New York. Lady Anne tyckte att fångar som lägger ner så mycket arbete och omsorg på att brodera också skulle tjäna pengar på sitt broderi. Hon grundade därför en organisation som verkade för att fångar skulle kunna lära sig ett hantverk och få betalt för sitt arbete. Att hon inriktade sig på broderier förklaras av att hennes svärmor drev en designbutik där det var möjligt att sälja broderier av god kvalitet till bra priser. Hon var också övertygad om att sömnad och broderande är terapeutiskt. ”Det är meditativt, ett sätt att tänka, att göra upp räkenskaperna.” Efter många års lobbyverksamhet kom en lagändring till stånd vilken möjliggjorde för fångar att kunna tjäna pengar på sitt arbete.

På detta sätt startade Fine Cell Work sin officiella verksamhet 1997. Idag har man 60 frivilliga som utbildar över 400 fångar i 20 fängelser i Storbritannien. Studier har visat att broderandet, förutom att ge en inkomst, också har bidragit till bättre mental hälsa och social kompetens, ett lugnt sinnelag, ett konstruktivt sätt att tillbringa tiden, bättre självförtroende och en positiv syn på livet efter frigivningen. 75 % av de broderande fångarna är män. Vill man inte köpa ett färdigt alster så kan man lämna in sina gamla tygbitar och få ett lapptäcke sytt och man kan t o m lämna in sina gamla ofullbordade broderier och få dem färdiggjorda. Representanterna från Fine Cell Work kommer att ha med sig broderier för försäljning. Efter avslutat program återvänder vi in till hotellet med tunnelbana.

Dag 4Frukost, The Knitting & Stitching Show - heldagsbesök.

Frukost på hotellet. Idag öppnar The Knitting and Stitching Show som är en av Europas största och mest innehållsrika textilmässor. Som namnet antyder handlar det mycket om stickning och sömnad, men här bjuds även på väldigt mycket annat. Filtning, knytbatik, scrapbooking, mixed media, smycken och bijouterier, för att nu nämna något. Besökare brukar säga att en dag på mässan inte räcker för att man ska hinna besöka tillräckligt många av de hundratals utställare som visar sina alster och som säljer redskap och material man inte kan hitta någon annanstans. Mässan bjuder även på konstutställningar och workshops där man kan få prova på olika tekniker.

Gemensamt tillbringar vi en hel dag på The Knitting and Stitching Show, men vårt veckoprogram är planerat så att du nästa dag ges möjlighet att på egen hand, eller förstås tillsammans med övriga i gruppen som gör samma val, återvända för ytterligare en heldag på mässan. För vårt gemensamma besök har vi arrangerat en buss som tar oss till mässan. För återresan till hotellet kan det tunnelbanekort som ingår i resan användas. Kerstin Andersson stannar kvar till mässan stänger och gör sällskap på tunnelbanan med dem som också stannar hela dagen.

Dag 5Frukost, programfri dag, pubbesök, middag på egen hand.

Hela dagen är programfri och öppen för återbesök på The Knitting and Stitching Show (kostar prel GBP 10), för shopping eller helt andra aktiviter på egen hand. Kerstin Andersson gör sällskap på tunnelbanan till mässan med dem som vill åka dit men kommer inte att besöka mässan. Återresan från mässan till hotellet gör därmed var och en på egen hand eller tillsammans med andra ur vår grupp (tunnelbanekortet gäller för återresan).

Om du inte vill besöka mässan, varför inte uppleva London på ett helt nytt sätt under en stadsvandring med London Walks. Om du redan tidigare sett mycket av London finns många andra möjligheter, t ex ett dagsbesök med stadsvandring i Oxford eller Cambridge. Även intressanta Bath kan besökas över dagen. Framåt kvällen inbjuder Kerstin Andersson till en omgång öl, vin, gin och tonic eller alkoholfritt på en pub. Varefter det kan bli aktuellt med middag (ingår ej i programmet).

Dag 6Frukost, The Clothworkers' Centre for the Study and Conservation of Textiles and Fashion, programfri eftermiddag, avslutningsmiddag.

Frukost på hotellet. Förmiddagen ägnar vi åt The Clothworkers’ Centre for the Study and Conservation of Textiles and Fashion, ett center som tillhör Victoria & Albert Museum där man i lugn och ro kan se föremål från museets stora samling av textilier. Vi kommer att få se ett urval av intressanta föremål och också få dem presenterad av en kunnig expert från V&A. Eftermiddagen är programfri och bjuder på en sista chans att återvända till mässan för den som inte känner sig färdig där. Eller, att göra något annat som man inte känner sig färdig med. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 7Frukost, buss till flygplatsen, hemresa.

Frukost på hotellet innan vi åker med gemensam buss till flygplatsen, hemresa med SAS London-Stockholm kl 13.50-17.20 och London-Köpenhamn 14.05-17.00.

Om resan

Plats för avresa & hemkomst:

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) eller Köpenhamn Kastrup (CPH)

I resans pris ingår:

 • Internationellt flyg med SAS från Stockholm Arlanda flygplats (ARN) eller Köpenhamn Kastrup (CPH) till London Heathrow Airport (LHR) tur och retur.
 • Transporter enligt program i luftkonditionerad buss.
 • 7-dagars Travel Card för resa i Londons tunnelbana.
 • Alla entréavgifter för utfärder och besök för program enligt nedan.
 • Boende på hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum, inklusive frukost varje dag.
 • 2 middagar exklusive måltidsdryck, en pubdrink.
 • Informationspaket från Sandbergs Hemslöjdsresor med praktisk information, kunskapsblad och kartor.
 • Svensk färdledare och expertguide, Kerstin Andersson, från Sandbergs Hemslöjdsresor, som möter på flygplatsen i London och leder hela resan.

I resans pris ingår inte

 • Anslutningsflyg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Måltidsdryck
Om resans pris, samt betalnings- och bokningsvillkor

Enkelrumstillägget är 6 000 kr. Anmälningsavgiften 3 000 kr betalas vid anmälan, senast 60 dagar före avresa. Slutbetalning sker via faktura och ska vara oss tillhanda 30 dagar före avresa. Observera att tidigare betalning av anmälningsavgift eller slutbetalning kan komma att krävas pga tillkommande villkor från våra leverantörer. För flyg från Köpenhamn tillkommer en kostnad på 1 000 kr.

Om du är intresserad av resan, men osäker på om du kan boka nu, skicka gärna ett mejl till oss så sätter vi upp dig på intresselistan och håller dig uppdaterad om läget. 

Hemslöjdsrabatter

Sandbergs Hemslöjdsresor och våra expertguiders stora intresse och starka ambition är att arrangera resor som tillfredsställer men också stimulerar intresset för hemslöjd och hantverk, såväl traditionell som modern. Ett sätt att göra det är att ge rabatter till dem som aktivt bidrar till och intresserar sig för svensk hemslöjd, där Hemslöjden (Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR) intar en ledande position. Hemslöjden beskriver sig själv som ”en folkrörelse som bevarar och utvecklar slöjdens tekniker, material och kulturarv”. 

Vi har därför beslutat att medlemmar i Hemslöjden samt prenumeranter på dess tidning Hemslöjd erhåller rabatt på våra resor. För att få rabatten måste du vid bokning ange att du är medlem och/eller prenumerant. Rabatten på just denna resa är 300 kr för medlem respektive 300 kr för prenumerant. Rabatterna kan kombineras. Här kan du läsa mer om Hemslöjden https://hemslojden.membersite.se/Home/About och tidningen Hemslöjd https://www.hemslojd.se

Resans hotell
Om du klickar på bilden kan du se detaljerad information om hotellet samt en länk till hotellets hemsida!

Kensington: Copthorne Tara Hotel

Vi bor på eleganta Copthorne Tara Hotel i Kensington, nära museerna, Kensington Palace, och det …

Med reservation för att angivet hotell kan komma att bytas mot ett likvärdigt alternativ. Resans bekräftade hotell meddelas i färdhandlingarna.

Back to top
Den här webbplatsen använder cookies och relaterad teknik, enligt beskrivningen i vår integritetspolicy, för ändamål som kan omfatta webbplatsens drift, analys och förbättrad användarupplevelse. Du kan välja att samtycka till vår användning av dessa tekniker eller hantera dina egna preferenser.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR