(+46) 70 64 66 804 info@sandbergsresor.se Kontakta oss Boka nu
Sandbergs Resor Historia & Kultur

Tallinn – Martindagsmässan och hantverksshopping

0
Resans pris
Från7 950 SEK
Boka resan
Fråga om resan
Fullständigt namn*
E-postadress*
Din förfrågan*
* Jag godkänner användarvillkoren och policy för personuppgifter.
Var vänlig godkänn alla villkor innan du går vidare till nästa steg
2024-11-07
Enkelrumstillägg: 2 500 SEK per rum
*Var vänlig fyll i alla obligatoriska fält innan du kan gå vidare till nästa steg.

Fortsätt bokningen

Spara som favorit

För att lägga till ett objekt till Favoriter behövs ett konto

1697

 • Bästa pris
 • Omsorgsfullt planerade program
 • Det mesta ingår


Frågor?

Tveka inte att ringa oss eller att skicka e-post om det är något du undrar över.

(+46) 70 64 66 804

info@sandbergsresor.se

Nyhetsbrev

5 dagar (Resdatum: 2024-11-07)
Stockholm
Tallinn

Välkommen att följa med på en långhelg till Tallinn och ett besök på Martindagsmässan! Martindagsmässan är årets höjdpunkt för alla hantverkare i Estland. Här deltar de bästa både inom hård och mjuk slöjd. Här kan du hitta broderade tofflor, stickade vantar, tovade halsband, vävda band, borstar, träslevar, fårskinn och handgjorda mattor.

Vi besöker också en storslagen sybehörsaffär där du kan hitta i princip allt som har med sybehör att göra och lite till. Vi gör också en guidad stadsvandring i de gamla delarna av Tallinn där vi får höra om stadens historia och vackra byggnader. Det finns gott om mysiga butiker, restauranger och caféer. Estniska Hemslöjden har flera butiker innanför stadsmurarna. Resan leds av Margareta Tägt-Lee som har lett många hantverksresor till Tallinn och Estland. 

Resan kommer att genomföras 7 – 10 november 2024. Kontakta oss via formuläret till höger för att boka resan eller anmäla ditt intresse. Resan kommer att öppna för bokningar direkt på hemsidan senast 15 mars.

Resans program
Klicka på dag-för-dag-rubrikerna nedan för att läsa hela programmet!

Dag 1Avresa från Värtahamnen i Stockholm, buffetmiddag ombord.

15.00 Vi samlas i Tallink Siljas terminal i Värtahamnen, Stockholm. Margareta Tägt-Lee möter och ordnar incheckning, fördelning av hyttplatser och boaringkort. 17.00 Välkomstmiddag ombord, smörgåsbord/buffet. 17.30 avgår M/S Baltic Queen mot Tallinn.

Dag 2Frukost ombord, ankomst Tallinn, specialbutiken Karnaluks, incheckning på hotellet, Martindagsmässan.

Frukostbuffet ombord. Vi ankommer Tallinn 10.45 lokal tid. I hamnen väntar en buss som tar oss till Tallink City Hotel där vi kan lämna in vårt bagage.

Bussen tar oss vidare till specialbutiken Karnaluks. Det här är verkligen en höjdare för alla som gillar hantverk, textil och slöjd. Här kan du hitta knappar, blixtlås, band i alla möjliga och omöjliga former, garner, tofsar, brodergarner, saxar, stickor, virknålar, material för kiltning, symaskiner, overlockmaskiner, pärlor, material för smyckestillverkning och mycket, mycket mer. Tänk på att ställa dig i kön till kassan i god tid där det kan ta tid att t ex mäta upp band och räkna knappar. Lunch bestämmer du själv när du vill inta. Det finns flera restauranger i närheten av affären. Det finns också en affär runt hörnet med mycket tyg på metervara.

15:00 går bussen tillbaka till hotellet för en snabb incheckning. Du kan lämna också passa på att lämna dina inköp på ditt rum.

15:30 åker vi vidare mot Saku Suurhall som ligger i utkanten av Tallinn. Här hålls Martindagsmässan som är Estlands största slöjd- och hantverksmässa. Då Martindagen infaller, den 10 november, skall alla utomhussysslor vara slutförda och man ägnar sig åt arbete inomhus.

I folkmun kallas mässan för ”sångfestivalen för hantverksintresserade”. Hit kommer en mängd olika utställare från olika delar av Estland. De är speciellt utvalda av den Estniska Hemslöjdsorganisationen för att representera hantverk med god kunskap och kvalitet. Du kommer att ha gott om tid att gå runt och titta, kanske delta i ngn workshop för ca 5-15 euro.  Mässan bjuder på ett rikt utbud av estnisk slöjd och hantverk och tusentals hemslöjds- och folkkonstintresserade från hela landet kommer för att besöka mässan. Framåt kvällen brukar det bli någon form av underhållning med musik, sång och kanske en modeshow. På mässan finns restaurang och flera olika matstånd där du kan inta din middag. Vid ca 20:30 går bussen tillbaka till hotellet.

Dag 3Frukost, ledig dag för shopping på egen hand, gemensam middag.

Frukost på hotellet. Dagen är i övrigt fri för shopping på egen hand. För dig som inte blev riktigt klar med shoppingen på sybehörsaffären Karnaluks har du idag möjlighet att återvända. Du kan ta spårvagn eller promenera från hotellet. Då det är lördag stänger affären något tidigare än en vanlig vardag.

Kanske tar man tillfället i akt att ströva runt i gamla stan, ta en fika på Tallinns äldsta café Maiasmokk Café eller besöka någon av Eesti Käsitöös (Estonian Folk Art and Craft Union) butiker. Lunch på egen hand och ur egen kassa.

På kvällen samlas vi för gemensam middag (ingår).

Dag 4Frukost, utcheckning, stadsrundvandring i Gamla stan, gemensam lunch, incheckning på färjan, avgång mot Stockholm.

Frukost på hotellet. Vi checkar ut, men lämnar in våra väskor för förvaring på hotellet.

 09:00 samlas vi i lobbyn för sightseeing i Gamla stan. Vi gör en historisk promenad genom Tallinns stadskärna som sedan 1977 finns upptagen på Unescs världsarvslista. Gamla stan har haft tur och inte blivit utsatt för några större ombyggnationer utan har fått behålla sin medeltida miljö.  Ockupationer av danskar, svenskar, tyskar och ryssar under århundraden har satt sin prägel på gatubilden, kyrkor m m.

Vi passerar genom Katarinagången som förbinder de båda gatorna Vene och Mûûrivahe. Man kan se rester av Katarinakyrkan i en del av gången som restaurerades 1995. Här finns nu hantverksateljéer där konstnärerna använder traditionella metoder för att skapa och sälja hattar, glasprodukter, keramik, filtar, smycken och mycket mer. Vi fortsätter mot Mästarnas gård, en vacker och tyst innergård med flera hantverksateljéer, där finns också det berömda caféet Chocolaterie. Vi besöker även en av Eesti Käsitöös butiker där det finns superfina hemslöjdsalster till försäljning.

Gemensam lunch i Gamla stan. Sen eftermiddag på egen hand.

16:30 Samling på hotellet.

16:45 Buss till färjeterminalen för incheckning.

18:00 Avresa med Tallink Siljas fartyg M/S Baltic Queen.

Middag ombord ur egen kassa och enligt eget val.

Dag 5Frukost ombord, ankomst till Värtahamnen.

Frukostbuffé ombord. 10:15 Ankomst till Värtahamnen i Stockholm.

Om resan

Plats för avresa & hemkomst:

Värtahamnen i Stockholm.

I resans pris ingår:

 • Färja, del i tvåbäddshytt, med Tallink Siljas M/S Baltic Queen, Stockholm - Tallinn, tur och retur.
 • Transporter enligt program i luftkonditionerad buss.
 • Alla entréavgifter för utfärder och besök för program enligt nedan.
 • Boende på hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum, inklusive frukost varje dag.
 • Måltider: 1 lunch och två middagar exklusive måltidsdryck.
 • Informationspaket från Sandberg Hemslöjdsresor med praktisk information, kunskapsblad och kartor.
 • All dricks till lokalguider, chaufförer, för övriga transporter och bagagehantering.
 • Svensk färdledare och expertguide från Sandbergs Hemslöjdsresor, Margareta Tägt-Lee, som möter vid Tallink Siljas färjeterminal i Värtahamnen, Stockholm, och leder hela resan.

I resans pris ingår inte

 • Anslutningsflyg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Måltidsdryck
Om resans pris, samt betalnings- och bokningsvillkor

Enkelrumstillägget är 2 500 kr. Anmälningsavgiften 1 000 kr betalas vid anmälan, senast 60 dagar före avresa. Slutbetalning sker via faktura och ska vara oss tillhanda 30 dagar före avresa. Observera att tidigare betalning av anmälningsavgift eller slutbetalning kan komma att krävas pga tillkommande villkor från våra leverantörer.

Om du är intresserad av resan, men osäker på om du kan boka nu, skicka gärna ett mejl till oss så sätter vi upp dig på intresselistan och håller dig uppdaterad om läget. 

Hemslöjdsrabatter

Sandbergs Hemslöjdsresor och våra expertguiders stora intresse och starka ambition är att arrangera resor som tillfredsställer men också stimulerar intresset för hemslöjd och hantverk, såväl traditionell som modern. Ett sätt att göra det är att ge rabatter till dem som aktivt bidrar till och intresserar sig för svensk hemslöjd, där Hemslöjden (Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR) intar en ledande position. Hemslöjden beskriver sig själv som ”en folkrörelse som bevarar och utvecklar slöjdens tekniker, material och kulturarv”. 

Vi har därför beslutat att medlemmar i Hemslöjden samt prenumeranter på dess tidning Hemslöjd erhåller rabatt på våra resor. För att få rabatten måste du vid bokning ange att du är medlem och/eller prenumerant. Rabatten på just denna resa är 200 kr för medlem respektive 200 kr för prenumerant. Rabatterna kan kombineras. Här kan du läsa mer om Hemslöjden https://hemslojden.membersite.se/Home/About och tidningen Hemslöjd https://www.hemslojd.se

Resväg
Resans hotell
Om du klickar på bilden kan du se detaljerad information om hotellet samt en länk till hotellets hemsida!

Med reservation för att angivet hotell kan komma att bytas mot ett likvärdigt alternativ. Resans bekräftade hotell meddelas i färdhandlingarna.

Bilder
Back to top
Den här webbplatsen använder cookies och relaterad teknik, enligt beskrivningen i vår integritetspolicy, för ändamål som kan omfatta webbplatsens drift, analys och förbättrad användarupplevelse. Du kan välja att samtycka till vår användning av dessa tekniker eller hantera dina egna preferenser.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR