Mats Sandberg Färdledare

Mats Sandberg

Grundare, färdledare, reseutvecklare, grundare och VD Sandbergs Resor Historia & Kultur

Mats Sandberg

Mats Sandberg är bördig från Norrbotten och Ångermanland, men bor idag i Stockholm. Han är i grunden gymnasielärare i svenska och engelska, och har undervisat i Kalix, Sundsvall och Luleå. I slutet av 1990-talet och början av 2000-talet var han lektor i svenska vid Pekings universitet för främmande språk – känt som Beiwai – och undervisade två kullar av kinesiska svenskstudenter. Sedan han läste engelska vid St David’s University College i Lampeter, Wales (nu University of Wales Trinity St David’s), har han haft en nära koppling till Wales.

Under tjugo år har Mats varit verksam som färdledare och reseutvecklare, med fokus på Kina, Indokina och Brittiska öarna, men han har också lett resor till Ryssland, längs Transsibiriska järnvägen, till Indien och till Baltikum. Fokus har ofta varit på historiska resor. Mats historiska specialintressen är Angkorväldets utveckling i Kambodja, brittisk historia under Tudortiden och den viktorianska epoken, tsardynastin Romanov och övre Norrlands äldsta historia. Samt engelska kriminaldramer. 

Kontakta Mats

E-post: mats.sandberg@sandbergsresor.se

Back to top
Den här webbplatsen använder cookies och relaterad teknik, enligt beskrivningen i vår integritetspolicy, för ändamål som kan omfatta webbplatsens drift, analys och förbättrad användarupplevelse. Du kan välja att samtycka till vår användning av dessa tekniker eller hantera dina egna preferenser.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR