Sanssouci blå himmel Potsdam Berlin Tyskland

Hör mer om huset Hohenzollern – utan bekymmer!

Torsdag 13/1 kl 19:00

håller Mårten Hougström, eminent expert på kunglig historia, slott och palats, och Mats Sandberg, ett onlineföredrag via Zoom om det historiska Berlin och Potsdam.

Föredraget handlar också om släkten Hohenzollern, om dess mest framträdande medlemmar och om hur de bidrog till att forma Europa som vi känner det. Givetvis besöker vi de storslagna hus och palats där de levde och verkade.

Hur blev ett litet hertigdöme i Europas utkant kontinentens maktcentrum? Vilka var de män och kvinnor som stod i händelsernas centrum? I vilka slott och salar levde de?

Och hur skiljer man en Fredrik Wilhelm från en annan? Och från en Fredrik eller Wilhelm? 

Ett föredrag utan sorger och bekymmer, men bl a om Fredrik den stores tillflykt från sina problem – Sanssouci (bilden ovan).

Vi presenterar också den historiska resa till Berlin och Potsdam som vi arrangerar 17 augusti. Läs mer om resan här: Berlin & Potsdam.

Föredraget sker via Zoom och en länk med inbjudan skickas ut före föredraget. Kontakta oss per mejl på info@sandbergsresor.se för att försäkra dig om en länk.

Varmt välkommen på en digital tidsresa till Berlin! 

Observera att det p g a coronasituationen nu går bra att boka en resa och avboka utan kostnad fram till två månader före avresa.

Lämna ett svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top
Den här webbplatsen använder cookies och relaterad teknik, enligt beskrivningen i vår integritetspolicy, för ändamål som kan omfatta webbplatsens drift, analys och förbättrad användarupplevelse. Du kan välja att samtycka till vår användning av dessa tekniker eller hantera dina egna preferenser.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR