Strand Bottenviken Norrbotten

Möt ljuset i norr!

Med K-G Bergström från Umeå till Haparanda

När is och snö slutligen släppt sitt grepp om land och hav. När björkarnas musöron äntligen går över i skir grönska. När nätterna blir ljusare och ljusare och dagarna aldrig tar slut.

Då reser vi långt, långt upp till Bottenviken. Till den Låga kusten, med havets pärla – Malören. Vi färdas genom älvarnas land från fors till fors. Vi utforskar historien från kväner till Kallt krig. Vi njuter av naturens delikatesser, från löjrom till hjortron.

K-G Bergström

Vi slår följe med TV-legendaren, nestorn inom politisk kommentar och analys mm, K-G Bergström. K-G Bergström är bördig från en liten kustby vid Bottenviken. Han kom 2020 ut med boken Nöd och död – Den ryska ockupationen i norr 1809, om förhållandena och utvecklingen i Övre Norrland under kriget mot Ryssland 1809. Händelserna under kriget och K-G Bergströms gripande skildringar, är ledmotiv för vår resa, från Umeå till Haparanda. Vi berättar vad som hände – där det hände! K-G Bergström berättar också om sin journalistiska bana från Ryssbält till Rapport och resonerar om läget i Övre Norrland i ett historiskt perspektiv.

Fraser som ”unik” och ”exklusiv” är ofta överutnyttjade i resesammanhang. Men detta är verkligen en unik och exklusiv resa. Läs mer om resan här.

Varmt välkommen!

Lämna ett svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top
Den här webbplatsen använder cookies och relaterad teknik, enligt beskrivningen i vår integritetspolicy, för ändamål som kan omfatta webbplatsens drift, analys och förbättrad användarupplevelse. Du kan välja att samtycka till vår användning av dessa tekniker eller hantera dina egna preferenser.
AccepteraSekretessinställningar

GDPR